Hur mycket tjänar jag?

Din lön är provisionsbaserad vilket betyder att din lön baseras på hur många tidningar och magasin du säljer. Du kan alltså själv vara med och styra hur mycket du tjänar.

Var hämtar jag mina tidningar?

När du tackat ja till erbjudandet, kommer du och din säljledare överens om en avlämningsplats nära dig. Vi har klara avlämningsplatser som du får välja mellan. Dessa är oftast på busshållplatser, kiosker eller utanför matbutiker. I vissa orter har vi hemleverans.

Jag har fått hem ett erbjudande brev med en karta och jag vill gärna ha jobbet – hur gör jag nu?

Grattis! På erbjudandet står namn och kontaktinformation till din säljledare. Ring eller skriv ett mail och bekräfta att du vill börja. Din säljledare kommer då att be om information som behövs av dig för att kunna registrera dig. Ni bestämmer tillsammans startdatum och avlämningsplats som passar dig.

Hur gör jag om jag vill vara ledig eller blir sjuk?

Om du behöver vara ledig, försök hitta en vikarie (syskon/granne/kompis) som kan hjälpa dig att sälja den dagen. Det är jättebra att ha en egen vikarie. Annars meddelar du din säljledare, via telefon eller mail, senast onsdag samma vecka. Då hinner säljledaren avboka din leverans innan tidningarna trycks.

Om du blir sjuk meddelar du oss via telefon eller mail. Blir du sjuk samma dag som du skall sälja måste du ringa till vår helgjour som är öppen 08.00-10.30. Vi läser inga mail under helgen. Jouren kommer då att be dig eller någon frisk i familjen att hämta hem tidningarna så att du kan klippa ut returerna.

Hur många tidningar får jag?

Vi startar alltid med 15 huvudtidningar* och 5 magasin första gången. Det är ett bra antal att börja med för att känna på jobbet och området du säljer i. Du kan sedan meddela oss om du behöver fler eller färre så ordnar vi det.

*Huvudtidningar = Expressen, GT eller Kvällsposten beroende på vilken stad du bor i.

 

När kommer fakturan?

Fakturan kommer alltid månaden efter att du sålt. Det du säljer under januari kommer det en faktura på i februari. Det du säljer i februari kommer en faktura på i mars osv. Du kan själv välja om du vill få din faktura på mail eller hem i brevlådan.

Vilka dagar säljer man?

Du säljer på lördagar och/eller söndagar. Även under storhelgsdagar så som julhelger och påskhelger får du chans att sälja.

Hur lång uppsägningstid har jag?

Två veckor.

Hur bär jag tidningarna?

Du får säljmedel i form av en tidningskasse samt en regnponcho första gången du säljer. När du sedan sålt två veckor och vi är säkra på att du trivs med jobbet får du en mer gedigen tidningsbag samt en myntväska.